пʼятницю, 14 травня 2021 р.

150-річчя від дня народження Василя Семеновича Стефаника


«Я душу пустив у душу народу…»
(до 150-річчя від дня народження Василя Семеновича Стефаника)

14 травня 2021 року Україна відзначає пам'ятну дату - 150 річчя з дня народження Василя Стефаника – видатного українського письменника, громадського та політичного діяча, однієї з важливих постатей культурного та соціально-політичного життя України. Враховуючи значний внесок Стефаника у розвиток української літератури, культури та у суспільно-політичне життя України, ВРУ постановила: у травні 2021 року урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя з Дня народження Василя Стефаника».

Василь Стефаник — український письменник, майстер експресіоністичної новели, громадський діяч, політик. Посол (депутат) Австрійського парламенту від Королівства Галичини та Володимирії. Твори Стефаника перекладено багатьма мовами світу (англійською, болгарською, грузинською, іспанською, італійською, литовською, німецькою, новогрецькою, польською, російською, румунською, сербохорватською, словацькою, словенською, угорською, французькою, чеською та іншими).

          В бібліотеці нашого закладу є досить велика кількість творів цього письменника. Запрошую наших читачів до бібліотеки, щоб разом переглянути виставку творів  В.Стефаника та  відеоматеріали про життя та творчість письменника.

 

 

 

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар