середу, 1 грудня 2021 р.

Всесвітній День боротьби зі СНІДом

 



1 грудня 2021 року відмічається Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.

За даними Всесвітньої організації охорони здоровя у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ. За інформацією Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них приблизно 100 тисяч не знають про свою хворобу.

У 2020 році увага усього світу прикута до пандемії COVID-19.

«COVID-19 наочно продемонстрував, що під час будь-якої пандемії безпека всіх залежить від безпеки кожного. Щоб досягти успіху, необхідно надати допомогу всім, хто її потребує. Викорінення стигми та дискримінації, врахування інтересів населення та застосування підходів, заснованих на правах людини і гендерну рівність, – ось головні умови припинення пандемій ВІЛ і COVID-19», – йдеться у повідомленні ООН.

За словами Антоніу Гутерріша, Генсека ООН, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом варто усім нам визнати, що «для того, щоб впоратися з COVID-19 і викорінити СНІД, всі члени міжнародного співтовариства повинні діяти в дусі солідарності і нести відповідальність спільно».

Факти та цифри про СНІД:

26 млн людей отримували лікування в рамках антиретровірусної терапії станом на кінець червня 2021 року.

Станом на 2021 рік у світі зареєстровано 38 млн осіб, що живуть з ВІЛ.

Кількість людей, які померли від супутніх СНІДу хвороб, склала 690 тис. (2021 р.)

 



Немає коментарів:

Дописати коментар