понеділок, 29 січня 2024 р.

Сьогодні - День пам'яті Героїв Крут

 


29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

Тоді, 105 років тому, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ. У той час в Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року його підписали. Цей документ визнав незалежність Української Народної Республіки і став підставою для надання військової допомоги Україні у відбитті російської агресії. 

Бій під Крутами був оборонною операцією, яка зупинила на кілька днів наступ переважних сил ворога. Ця битва символізує патріотизм, стійкість і самопожертву української молоді в боротьбі за державність.



           Протягом дня учні нашої гімназії мали змогу ознайомитися з інформацією про події, які відбулися 105 років тому. В бібліотеці були проведені інформаційні хвилини біля книжкової полиці «Лицарський подвиг юних українців». 

  


 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар