понеділок, 2 жовтня 2023 р.

День захисників та захисниць 2023 року

 





    Щорічно важлива церковна подія Покрова Пресвятої Богородиці збігалося зі святкуванням Дня захисників та захисниць України. До переходу ПЦУ і УГКЦ на новий календар, що сталося 1 вересня 2023 року, ці два свята припадали на 14 жовтня. Але за новоюліанським календарем Покрову українці будуть святкувати 1 жовтня. Відповідно змінилася і дата святкування. День захисників та захисниць України ніколи не буде традиційним святом з гуляннями та веселощами. Для українців ця дата — можливість вшанувати воїнів будь-якої статі, що захищають незалежність та суверенітет рідної Батьківщини. Цього дня прийнято згадувати не лише героїв сьогодення, які щодня боронять кордони нашої держави від країни-агресора, але й ветеранів Другої світової війни, наших предків козаків, які виборювали незалежність.
     Раніше українці святкували День захисника Вітчизни, який припадав на 23 лютого. Однак, після початку бойових дій Росії на землях України 2014 року, дату свята вирішили перенести. Причина була досить простою і зрозумілою — день був створений за радянських часів.
    В нашій гімназії пройшло вшанування пам"яті загиблих Героїв Віталія Нікандрова та Максима Фофанова, рідні яких є педагогами нашого закладу. У  читальній залі ШБІЦ учні дізналися про їх героїчний шлях та зрозуміли цінність їх подвигів.Учні  низько склонили голови перед захисниками із вдячністю та скорботою водночас(захід підготували та провели Плигань Р.В. та Шабанова Л.О..)
 


Немає коментарів:

Дописати коментар