пʼятницю, 6 жовтня 2023 р.

Всесвітній день усмішки




 

Девізом свята є слова: «Зроби добру справу. Допоможи хоча б одній людині посміхнутися».

Про те, що усміхатися корисно, чули всі. Усміхнена людина виглядає молодшою і навіть довше живе. Щира усмішка часто допомагає вирішити складні конфліктні ситуації. Тому не дивно, що в світі існує таке свято — Всесвітній день усмішки. З’явилося воно не так давно — в 1999 році. Отже, в першу п’ятницю жовтня ми будемо святкуємо черговий Всесвітній день усмішки. Це свято завжди випадає на п’ятницю, бо п’ятниця сама по собі сприяє усмішкам (попереду два вихідних дні), а жовтень  у багатьох є початком сезонної депресії (день усмішки має цю депресію прогнати).

З’явилося це свято завдяки Харві Боллу — людині, яка придумала всім відомого смайлика.

У 1963 році Харві отримав замовлення від однієї американської страхової компанії на створення рекламного символу з метою підняття бойового духу співробітників. Саме тоді через злиття з іншою компанією працівники не були впевнені в своєму майбутньому, тому стали роздратованими, сумними та розгубленими, і це погано впливало на бізнес.

Недовго думаючи, Болл намалював усміхнене личко жовтого кольору і отримав за це 45 доларів. Створений Боллом  символ сподобався замовникам і його було виготовлено у вигляді значка та видано службовцям і клієнтам страхової компанії. При цьому значки зі смайликом мали такий успіх, що фірмі довелося випустити ще 10 000 екземплярів.

Бібліотекарі  гімназії запропонували своїм читачам зробити життєрадісні селфі зі смайликами та поділитися ними у соцмережах. Таким чином інтернет-користувачі намагалися покращити настрій іншим людям. На «Дошці добрих справ» користувачі ШБІЦ залишали  на листочках- смайликах приємні слова, щоб підняти настрій своїм читачам.  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар